مواد غذایی

بررسی، خواص و نحوه آماده سازی مواد غذایی

۲۶ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

نان چای

مواد لازم:

  • زرده تخم مرغ ۳ عدد
  • سفیده تخم مرغ 1 عدد
  • روغن جامد ۳۰۰ گرم
  • پودر قند ۲۵۰ گرم 
  • ماست نصف لیوان 
  • آرد ۷۵۰ گرم
  • پودر هل 1 قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری

مواد لازم برای رومال (رویه) نان چای:

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • زعفران به میزان دلخواه
  • کنجد و پودر پسته به میزان دلخواه

طرز تهیه:

روغن جامد را در ظرفی می ریزیم و پودر قند را هم اضافه می کنیم و هم میزنیم تا خوب نرم شود. سپس زرده ها و سفیده تخم مرغ را یکی یکی اضافه می کنیم و هم می زنیم. پودر هل را هم می افزاییم و با همزن خوب می زنیم تا کرم رنگ شود. سپس ماست را هم اضافه می کنیم و هم می زنیم. آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط می کنیم و به مواد می افزاییم و هم می زنیم. خمیر را خوب ورز میدهیم و به مدت یک ساعت می گذاریم تا استراحت کند.

سپس از خمیر گلوله های کوچکی درست می کنیم و با وردنه خطی آن را صاف می کنیم. در صورت تمایل به شکل سنتی رومال (رویه) آن را از مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران می مالیم و کنجد روی آن می پاشیم. در روش دیگر می توان، سفیده تخم مرغ روی خمیر مالیده و پودر پسته روی آن بپاشید.

سپس نانها را در طبقه وسط فر می گذاریم و ۲۵ تا ۳۰ دقیقه با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت می پزیم.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰

سالاد سالسا

سالاد

مواد لازم برای تهیه سالاد سالسا برای 10 نفر:

  • گوجه فرنگی (بزرگ): ۴ عدد
  • پیاز سفید (خرد شده): ۱/۴ فنجان
  • فلفل سبز (خرد شده بدون هسته): ۲ ق چ
  • گشنیز (خرد شده): ۳ ق غ
  • آب لیمو ترش: ۱.۵ ق چ
  • نمک: ۳/۴ ق چ
  • سیر خرد شده: ۱ حبه

طرز تهیه:

تمامی مواد اولیه را در یک کاسه مخلوط می کنیم. به همین سادگی سالاد سالسا آماده می شود.

نکته: 

اگر ترکیب نرم تری برای سالاد می پسندید، نیمی از سالاد را داخل غذاساز بریزید و بعد از اینکه کاملا نرم شد با نیمی دیگر از سالاد مخلوط کرده و نوش جان کنید.
سالاد سالسا در ظرف در بسته، تا 5 روز قابلیت نگهداری در یخچال را دارد.
*منبع: سایت سرآشپز پاپیون
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰

میرزا قاسمی

مواد لازم:

  • بادمجان قلمی متوسط ۵ تا ۶ عدد
  • سیر ۶ تا ۸ حبه
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • روغن به میزان دلخواه
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان دلخواه

میرزا قاسمی، یک غذای سنتی و اصیل مخصوص گیلان است که می توانیم آن را به چند روش آماده کنیم. البته همه این روش ها میرزاقاسمی خوش طعمی به ما می دهد اما، کباب کردن بادمجان روی ذغال عطر و بوی بهتری به غذا می دهد. مثل کباب کردن گوشت روی ذغال که کباب را بهتر به عمل می آورد. همچنین بنا به سلیقه می توان به این غذا گوجه فرنگی اضافه کرد. .

روش های آماده کردن بادمجان:

می توانیم بادمجان ها را روی یک شعله پخش کن روی اجاق گاز کباب کنیم و بعد پوست بگیریم.

یا می توانیم بادمجان ها را روی سینی فر چیده و در بالاترین قسمت فر بگذاریم و با شعله بالای فر (گریل) کباب کنیم و بعد پوست بادمجان ها را بگیریم.

یا می توانیم بادمجانها را به صورت خام پوست بکنیم و از درازا ۴ قسمت کنیم و در اندازه های ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری در تابه چیده و روی آن یک استکان آب و نصف استکان روغن بریزیم و بگذاریم تا آرام بپزد؛ البته با در بسته و شعله بسیار کم تا بعد از پخت آب نداشته باشد.

طرز تهیه:

بادمجان ها را با یکی از چهار روش بالا آماده می کنیم و کنار می گذاریم. سپس سیر را در آب سرد کمی خیس می کنیم تا پوستش جدا شود. بعد آن را می کوبیم و کمی نمک و زردچوبه به آن میزنیم و در روغن اندکی سرخ می کنیم. البته سیر را نباید زیاد سرخ کرد، چون هم تلخ و هم خشک می شود. سپس بادمجان ها را در آن می ریزیم و همزمان که بادمجانها سرخ می شوند با پشت قاشق آنها را له می کنیم. وقتی خوب سرخ شد، تخم مرغ ها را در آن می شکنیم و فلفل و دارچین را می افزاییم و نمک آن را اندازه می کنیم

وقتی که تخم مرغ ها بسته شد و غذا به روغن افتاد آماده است. برای تزیین می توانیم یک عدد تخم مرغ را به شکل نیمرو درست کنیم و روی غذا بگذاریم و با حلقه های گوجه فرنگی اطراف آن را تزیین کنیم.

کسانی که میرزا قاسمی را با گوجه فرنگی دوست دارند می توانند پوست ۲ تا ۳ عدد گوجه فرنگی را بگیرید و آنها را تکه تکه کنند و به بادمجان های در حال سرخ شدن اضافه کنند. گوجه فرنگی ها باید خوب هم بخورد تا مثل بادمجانها له شوند و با بادمجان مخلوط شوند.

نکته:

در گیلان معمولا میرزا قاسمی را با ترشی، ماهی شور و ماهی دودی پخته و همراه کته پلو سرو می کنند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰

خوراک بامیه

مواد لازم برای ۴ نفر:

  • گوشت گوسفند (فیله یا راسته) ۲۵۰ گرم
  • پیاز خرد شده ۱۰۰ گرم
  • بامیه ۳۰۰ گرم
  • پیازچه ۴ ساقه (یک دسته)
  • فلفل دلمه ای قرمز ۲ عدد
  • روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه
  • ذرت پخته شده ۱۰۰ گرم
  • برنج پخته شده ۳۵۰ گرم
  • آب یا سوپ سبزیجات ۱۵۰ میلی لیتر
  • سس خردل ۱ قاشق چایخوری
  • ترخون خرد شده ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

گوشت را به صورت نوارهای باریک (به خاطر زودتر پخته شدن) ببرید. این گونه برش به پخت سریع تر گوشت کمک می کند. پیازچه ها را حلقه ای ببرید و فلفل دلمه ای را هم به صورت مکعب های ریز خرد کنید. بامیه ها را بشویید و سر آنها را جدا کنید.

ماهیتابه ای را داغ کنید و روغن را در آن بریزید. سپس گوشت گوسفند را خوب در آن سرخ کنید. بعد پیاز خرد شده، پیازچه و فلفل دلمه ای را نیز اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه مواد را مرتب هم بزنید و سرخ کنید.

بامیه های شسته را به اضافه ذرت و برنج به مواد بالا بیفزایید و خوب مخلوط کنید و سپس آب (سوپ) سبزیجات را نیز داخل ماهیتابه بریزید و ۵ دقیقه با هم بپزید.

در پایان سس خردل، ترخون خرد شده، نمک و فلفل را اضافه کنید و پس از مخلوط کردن در دیس یا بشقاب بکشید و تزیین کنید.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰

پلو مولانا

مواد لازم برای شش نفر:

  • نخود ۱۰۰ گرم
  • آب ۴ لیوان
  • گوشت گوسفند (بدون استخوان) ۵۰۰ گرم
  • شاه بلوط ۲۵۰ گرم
  • هویج متوسط ۳ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • مارگارین یا روغن ۴ قاشق غذاخوری
  • بادام زمینی یا صنوبر ۲ قاشق غذاخوری
  • برنج ۲ لیوان
  • کشمش ریز ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه

طرز تهیه:

نخود را بشویید از یک شب قبل داخل آب خیس کنید. گوشت را دو سانتی خرد کنید و با آب خود با حرارت کم بپزید. هویج را بشویید و نگینی خرد کنید و آن را داخل نخود بریزید. سپس دو و نیم لیوان آب اضافه کنید و در زودپز ۴۰ دقیقه بپزید. شاه بلوط را بشویید و در آب . آب جوش بریزید و بیست دقیقه بپزید. بعد پوست آن را جدا کنید. پیاز را پوست بکنید و ساطوری کنید. داخل ماهیتابه دو سه قاشق روغن بریزید. کمی که داغ شد پیاز را تفت دهید و بعد بادام (صنوبر) را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر تفت دهید. سپس کشمش، برنج و گوشت را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. نخود، آب، نمک و فلفل را هم اضافه کنید. در ظرف را ببندید و بگذارید آرام بپزد تا آب برنج کشیده شود. بهتر است روی ظرف دم کنی بگذارید. بعد از اینکه برنج را کشیدید می توانید کمی شوید تازه روی برنج بپاشید.

نکته:

می توانید شاه بلوط را آبپز یا تنوری کنید. قبل از پخت حتما روی پوست آن با کارد چاکهای یک سانتی بزنید. شاه بلوط یک ماده غذایی بسیار مغذی است که مقدار فیبر بالایی دارد و نوع کربوهیدرات آن باعث تنظیم قند خون می شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

ماهی گرده بیچ

مواد لازم برای ۶ نفر:

  • ماهی سفید ۱ عدد متوسط
  • گردو ۵۰ گرم
  • سیر ۱ بوته
  • پیاز ۱ عدد
  • نعنا، جعفری و گشنیز خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • رب نارنج ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه
  • سنگ نانوایی سنگکی ۲ لیوان
  • روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

ماهی را پاک می کنیم و شکمش را کمی باز می کنیم، نمک و فلفل می پاشیم. خاویار آن را در آورده و کنار می گذاریم. سپس ماهی را می شوییم و سر و دم ماهی را با مقداری نخ به هم میبندیم تا ماهی به صورت دایره درآید. سیر را پوست می کنیم و می کوبیم و همراه با پیاز و سبزی کمی سرخ می کنیم. گردو را آسیاب می کنیم و همراه با رب نارنج به سبزی می افزاییم. سپس شکم ماهی را همراه با خاویار ماهی (در صورت تمایل) از این مواد پر می کنیم. بعد در قابلمه ای مناسب یا گمج سنگهای شسته شده را بریزید و ماهی را روی سنگها قرار میدهیم و دو قاشق آب روی سنگها میریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا ماهی با بخار پخته شود.

نکته:

  • این غذا را در ماهیتابه با کمی روغن و بدون سنگ نیز می توان پخت نکته: از هر نوع ماهی به دلخواه می توان در این غذا استفاده کرد.
  • در فصل هایی که ماهی خاویار ندارد نیز می توان بدون آن، این غذا را پخت نکته: این غذا مخصوص شمال کشور است.
  • گمج ظرف سفالی است که مستقیما روی شعله گذاشته می شود و مردم گیلان از آن برای پخت و پز و جا افتادن خورش استفاده می کنند.
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰

اردور میگو و کرفس

مواد لازم برای ۱۸ عدد:

  • ماست خامه ای ۳۰۰ میلی لیتر
  • سس خردل فرانسوی ۲ قاشق چایخوری
  • میگو ۴۵۰ گرم
  • کرفس ۳ تا ۴ شاخه
  • پیازچه تازه و ریز خرد شده ۱ قاشق چایخوری
  • آب، نمک و سرکه به میزان کافی

طرز تهیه:

ابتدا ماست را با همزن آنقدر بزنید تا غلیظ شود. پوست میگو را بکنید. در قسمت پشت میگو یک برش نازک ایجاد کنید تا به راحتی بتوانید پوست آن را خارج کنید.

سپس با کمی آب، نمک و سرکه به مدت دو سه دقیقه آبپز کنید؛ دقت کنید تا سفت نشود. پس از خنک شدن میگوها، آنها را متناسب با بزرگی و کوچکی شان به دو سه تکه تقسیم کنید. کرفسها را پس از شستشو و خشک کردن به صورت اریب برش دهید و به اندازه های ۵ سانتیمتر و نخهای روی کرفس ها را بگیرید که در صاف ایستادن کرفس ها نیز مؤثر است.

با کمک یک قاشق چایخوری از ماست زده شده مخلوط با سس خردل و پیازچه روی کرفس ها قرار دهید و روی هر تکه یک قطعه از میگوی پخته شده بگذارید. سپس با حلقه های ریز شده از پیازچه ها تزیین کنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

طرز دم کردن برنج بدون داشتن ته دیگ

متأسفانه روزانه مقدار زیادی نان و برنج غیر قابل استفاده به صورت ته دیگ در منازل دور ریخته می شود که ناخواسته سبب اسراف در مواد غذایی است.

بدین منظور لازم دیدیم تا طرز دم کردن برنج آبکش شده بدون ته دیگ را به شما خواننده عزیز توضیح دهیم.

برای قابلمه مورد نظرتان یک آبکش فلزی (روحی یا استیل) پایه دار، متناسب با اندازه قابلمه در نظر بگیرید. دقت کنید که این آبکش کاملا اندازه قابلمه باشد و لبه آن به دور داخلی قابلمه بچسبد و فاصله نداشته باشد. کف قابلمه را مقداری آب بریزید اما، به اندازه ای که آب به سوراخهای آبکش نرسد.

برنج آبکش شده را داخل قابلمه در آبکش بریزید و روی آن را روغن بدهید و دم کنی بگذارید. توجه کنید که در این روش نباید از آب و روغن استفاده کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا برنج دم بکشد. در طول مدت دم کشیدن برنج، نباید آب درون قابلمه تمام شود؛ چنانچه آب کف قابلمه تمام شد با یک ملاقه آب را به دیواره قابلمه بریزید تا این آب به کف قابلمه برسد.

می توانید با این روش برنج را در فر هم دم کنید. در این صورت به جای دم کنی روی برنج را کاغذ روغنی خیس کرده پهن کنید و بعد در قابلمه را بگذارید. زمان لازم برای دم کشیدن برنج در فر یک ساعت با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

سبزیجات مخلوط با کاری

مواد لازم:

  • روغن ۱ قاشق غذاخوری
  • قارچ حلقه حلقه شده ۲۵۰ گرم
  • پیاز خرد شده ۱ عدد
  • سیب زمینی کوچک ۵۰۰ گرم
  • کلم بروکلی ۲۵۰ گرم
  • هویج بزرگ حلقه شده ۴عدد
  • گوجه فرنگی ۴۲۵ گرم
  • پودر کاری ۳ قاشق چایخوری
  • شیرنارگیل ۲ پیمانه

زمان طبخ: ۴۵۰ دقیقه برای ۴ نفر

طرز تهیه:

روغن را در قابلمه ای حرارت دهید و پیازها را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شوند. سپس سیب زمینی ها را به ۴ قسمت برش زده و به همراه هویج، گوجه فرنگی های خرد شده و پودر کاری در قابلمه بریزید. آنها را کمی هم بزنید و شیر نارگیل را اضافه نمایید و با هم بجوشانید. حرارت را کم کنید و بدون گذاشتن در ظرف بگذارید تا سبزیجات بپزند و آب آنها تا حدی کشیده شود. پس از ۱۵ دقیقه قارچهای حلقه حلقه شده را برای ۵ دقیقه با این مواد بپزید تا همه سبزیجات نرم شوند.

نکته:

این غذا را می توانید از یک روز قبل تهیه کرده و در ظرف در بسته ای دریخچال نگهداری کنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

برنج با نخود فرنگی و پنیر پارمزان

مواد لازم:

  • کره ۶۰ گرم
  • پیاز خرد شده ۳ عدد
  • سیر له شده ۲حبه
  • برنج باسماتی ۲ پیمانه
  • آب سبزیجات ۵ پیمانه
  • نخود فرنگی یک و نیم پیمانه
  • پنیر پارمزان رنده شده نصف پیمانه
  • جعفری ساطوری شده نصف پیمانه

زمان طبخ: ۲۰ دقیقه برای ۶ نفر

طرز تهیه:

کره را در ماهی تابه ای آب کنید. سیر و پیاز را روی حرارت کم به مدت ۵ دقیقه در آن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. برنج و آب مرغ را به آن اضافه کنید. زمانی که آب مرغ جوش آمد، حرارت را کم کنید ودر حالی که گهگاهی آن را هم می زنید، بگذارید تا آب مرغ کشیده شود و برنج هانرم شوند. سپس نخود فرنگی ها را بیفزایید و بگذارید تا به مدت 5 دقیقه برنج با آن دم بکشد و نخودفرنگی ها هم بپزد. پنیر پارمزان وجعفری خرد شده را در پایان به برنج اضافه کنید و قبل از سرد شدن آن را در ظرف مورد نظر سرو نمایید.

نکته:

می توانید در کنار این غذا مرغ کبابی هم سرو نمایید. همچنین می توانید به جای برنج باسماتی از هر نوع برنجی که دوست دارید استفاده نمایید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰