طرز تهیه:

ماهی را ۲۰ دقیقه در آب سرد و نمک قرار دهید. سپس آن را در آورده و خشک کنید. سیب زمینی ها را پس از پوست کندن حلقه حلقه کنید و درون یک ظرف مخصوص فر که با کمی روغن مایع چرب شده، بچینید.

پیازها را خلالی خرد کنید و روی سیب زمینی ها بریزید. بعد نمک، فلفل و آویشن را روی مواد بپاشید.

قطعات کره را هم اضافه کنید و همراه عصاره ماهی و با در بسته ۴۰ دقیقه مواد را با حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد یا ۳۷۵ درجه فارنهایت در فر بپزید.

پس از این مدت دوباره مخلوط سیب زمینی ها را ۲۰ دقیقه دیگر بدون در بپزید.

سپس سطح ماهی ها را کمی فلفل تازه کوبیده بپاشید و بعد با روغن زیتون تمام سطح آن را چرب کنید و روی مخلوط سیب زمینی ها بچینید و با در بسته ۱۵ دقیقه دیگر بپزید.

در آخر کار دوباره ظرف را بدون در، ۵ دقیقه دیگر در فر بگذارید و بعد سرو کنید.

مواد لازم:

  • فیله ماهی سالمون ۴ عدد
  • روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری
  • سیب زمینی حدودا ۷۰۰ گرم
  • پیاز سفید ۱ عدد
  • نمک و فلفل به دلخواه
  • آویشن ۲ قاشق سوپخوری
  • کره ۴۰ گرم
  • عصاره سبزیجات یا عصاره ماهی 450 میلی لیتر

نکته:

۱- هر چه سیب زمینی هایی که انتخاب می کنید پوست نازک تری داشته باشد، بهتر است.

۲- زمان پخت غذا بسته به میزان مواد غذایی و نوع فر متفاوت است. هدف اصلی، پخت کامل مواد غذایی است.

طرز تهیه استاک ماهی

بهتر است ابتدا فقط استخوان ها را با آب درون یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. کف روی مواد را که از جوشیدن به وجود می آید، مرتب بگیرید و دور بریزید.

بعد سبزیجات سخت (کرفس و هویج) و بعد بقیه سبزیجات را اضافه کنید و با حرارت کم بگذارید تا بپزند. استفاده از حرارت زیاد و نگرفتن کف حاصل از جوشیدن اولیه، سبب تیره شدن عصاره می شود.

حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان لازم است تا عصاره آماده شود.

مواد تا حدی که آب آن از نصف نصف (یک چهارم) هم کمتر شود، باید بجوشد. بعد عصاره را از صافی رد کنید و بگذارید خنک شود. سپس در یخچال نگهداری کنید و در تهیه غذاها استفاده کنید. این عصاره را می توانید ۴ تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید. این عصاره را می توان در فریزر هم نگه داشت، ولی کیفیت اولیه را نخواهد داشت.

مواد لازم:

  • استخوان و پوست باقیمانده از فیله شدن ماهی 1 کیلوگرم
  • سبزیجات معطر (هویج، کرفس و پیاز) ۱0۰ گرم
  • برگ بو ۱ تا ۲ عدد
  • آویشن یک چهارم قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه نکوبیده ۳ تا ۴ عدد
  • نمک به دلخواه
  • آب به میزانی که سطح مواد را بپوشاند