مواد لازم برای ۶ نفر:

  • ماهی سفید ۱ عدد متوسط
  • گردو ۵۰ گرم
  • سیر ۱ بوته
  • پیاز ۱ عدد
  • نعنا، جعفری و گشنیز خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • رب نارنج ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه
  • سنگ نانوایی سنگکی ۲ لیوان
  • روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

ماهی را پاک می کنیم و شکمش را کمی باز می کنیم، نمک و فلفل می پاشیم. خاویار آن را در آورده و کنار می گذاریم. سپس ماهی را می شوییم و سر و دم ماهی را با مقداری نخ به هم میبندیم تا ماهی به صورت دایره درآید. سیر را پوست می کنیم و می کوبیم و همراه با پیاز و سبزی کمی سرخ می کنیم. گردو را آسیاب می کنیم و همراه با رب نارنج به سبزی می افزاییم. سپس شکم ماهی را همراه با خاویار ماهی (در صورت تمایل) از این مواد پر می کنیم. بعد در قابلمه ای مناسب یا گمج سنگهای شسته شده را بریزید و ماهی را روی سنگها قرار میدهیم و دو قاشق آب روی سنگها میریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا ماهی با بخار پخته شود.

نکته:

  • این غذا را در ماهیتابه با کمی روغن و بدون سنگ نیز می توان پخت نکته: از هر نوع ماهی به دلخواه می توان در این غذا استفاده کرد.
  • در فصل هایی که ماهی خاویار ندارد نیز می توان بدون آن، این غذا را پخت نکته: این غذا مخصوص شمال کشور است.
  • گمج ظرف سفالی است که مستقیما روی شعله گذاشته می شود و مردم گیلان از آن برای پخت و پز و جا افتادن خورش استفاده می کنند.