مواد لازم برای شش نفر:

  • نخود ۱۰۰ گرم
  • آب ۴ لیوان
  • گوشت گوسفند (بدون استخوان) ۵۰۰ گرم
  • شاه بلوط ۲۵۰ گرم
  • هویج متوسط ۳ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • مارگارین یا روغن ۴ قاشق غذاخوری
  • بادام زمینی یا صنوبر ۲ قاشق غذاخوری
  • برنج ۲ لیوان
  • کشمش ریز ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه

طرز تهیه:

نخود را بشویید از یک شب قبل داخل آب خیس کنید. گوشت را دو سانتی خرد کنید و با آب خود با حرارت کم بپزید. هویج را بشویید و نگینی خرد کنید و آن را داخل نخود بریزید. سپس دو و نیم لیوان آب اضافه کنید و در زودپز ۴۰ دقیقه بپزید. شاه بلوط را بشویید و در آب . آب جوش بریزید و بیست دقیقه بپزید. بعد پوست آن را جدا کنید. پیاز را پوست بکنید و ساطوری کنید. داخل ماهیتابه دو سه قاشق روغن بریزید. کمی که داغ شد پیاز را تفت دهید و بعد بادام (صنوبر) را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر تفت دهید. سپس کشمش، برنج و گوشت را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. نخود، آب، نمک و فلفل را هم اضافه کنید. در ظرف را ببندید و بگذارید آرام بپزد تا آب برنج کشیده شود. بهتر است روی ظرف دم کنی بگذارید. بعد از اینکه برنج را کشیدید می توانید کمی شوید تازه روی برنج بپاشید.

نکته:

می توانید شاه بلوط را آبپز یا تنوری کنید. قبل از پخت حتما روی پوست آن با کارد چاکهای یک سانتی بزنید. شاه بلوط یک ماده غذایی بسیار مغذی است که مقدار فیبر بالایی دارد و نوع کربوهیدرات آن باعث تنظیم قند خون می شود.