مواد لازم:
- بادمجان قلمی متوسط ۵ تا ۶ عدد
- سیر ۶ تا ۸ حبه
- تخم مرغ ۲ عدد
- روغن به میزان دلخواه
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان دلخواه
میرزا قاسمی، یک غذای سنتی و اصیل مخصوص گیلان است که می توانیم آن را به چند روش آماده کنیم. البته همه این روش ها میرزاقاسمی خوش طعمی به ما می دهد اما، کباب کردن بادمجان روی ذغال عطر و بوی بهتری به غذا می دهد. مثل کباب کردن گوشت روی ذغال که کباب را بهتر به عمل می آورد. همچنین بنا به سلیقه می توان به این غذا گوجه فرنگی اضافه کرد. .
روش های آماده کردن بادمجان:
می توانیم بادمجان ها را روی یک شعله پخش کن روی اجاق گاز کباب کنیم و بعد پوست بگیریم.
یا می توانیم بادمجان ها را روی سینی فر چیده و در بالاترین قسمت فر بگذاریم و با شعله بالای فر (گریل) کباب کنیم و بعد پوست بادمجان ها را بگیریم.
یا می توانیم بادمجانها را به صورت خام پوست بکنیم و از درازا ۴ قسمت کنیم و در اندازه های ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری در تابه چیده و روی آن یک استکان آب و نصف استکان روغن بریزیم و بگذاریم تا آرام بپزد؛ البته با در بسته و شعله بسیار کم تا بعد از پخت آب نداشته باشد.
طرز تهیه:
بادمجان ها را با یکی از چهار روش بالا آماده می کنیم و کنار می گذاریم. سپس سیر را در آب سرد کمی خیس می کنیم تا پوستش جدا شود. بعد آن را می کوبیم و کمی نمک و زردچوبه به آن میزنیم و در روغن اندکی سرخ می کنیم. البته سیر را نباید زیاد سرخ کرد، چون هم تلخ و هم خشک می شود. سپس بادمجان ها را در آن می ریزیم و همزمان که بادمجانها سرخ می شوند با پشت قاشق آنها را له می کنیم. وقتی خوب سرخ شد، تخم مرغ ها را در آن می شکنیم و فلفل و دارچین را می افزاییم و نمک آن را اندازه می کنیم
وقتی که تخم مرغ ها بسته شد و غذا به روغن افتاد آماده است. برای تزیین می توانیم یک عدد تخم مرغ را به شکل نیمرو درست کنیم و روی غذا بگذاریم و با حلقه های گوجه فرنگی اطراف آن را تزیین کنیم.
کسانی که میرزا قاسمی را با گوجه فرنگی دوست دارند می توانند پوست ۲ تا ۳ عدد گوجه فرنگی را بگیرید و آنها را تکه تکه کنند و به بادمجان های در حال سرخ شدن اضافه کنند. گوجه فرنگی ها باید خوب هم بخورد تا مثل بادمجانها له شوند و با بادمجان مخلوط شوند.
نکته:
در گیلان معمولا میرزا قاسمی را با ترشی، ماهی شور و ماهی دودی پخته و همراه کته پلو سرو می کنند.